Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uspješna realizacija

Sarajevski srednjoškolci humanitarnim projektom prikupili novac za liječenje dječaka Ermina

317749030_691870459040087_4676839937148328851_n

Prema riječima organizatorica projekta Ajle Resić i Lejle Radović, svi učenici imali su mogućnost predstavljati historiju tradicije i kulturnog naslijeđa Sarajeva kroz poseban umjetnički likovni doživljaj

U organizaciji udruženja za podsticaj kulture i sporta PROFESIONAL uspješno je realiziran projekat “KULTURNO HISTORIJSKA NASLIJEĐA SARAJEVA KROZ MODERNU UMJETNOST”. Projekat je trajao dva mjeseca, a realiziran je u Dječijoj kući Novo Sarajevo.

Projekat  je okupio oko 70 srednjoškolaca uzrasta 14 do 17 godina iz 12 srednjih škola iz Kantona Sarajevo koji će u budućnosti biti ambasadori kulturne baštine u svojim školama te prenositi stečeno znanje svojim vršnjacima.

Prema riječima organizatorica projekta Ajle Resić i Lejle Radović, svi učenici imali su mogućnost predstavljati historiju tradicije i kulturnog naslijeđa Sarajeva kroz poseban umjetnički likovni doživljaj. Projekat je omogućio učenicima da pokažu svoje znanje, kvalitete i talente.

U toku projekta učesnici su prolazili i učili sve likovne tehnike, upoznavali se sa baštinom grada Sarajeva i kao kruna dvomjesečnog rada projekat je završen izložbom humanitarnog karaktera.

Izložba je nadmašila sva očekivanja. Brojni posjetioci su imali priliku uživati u izložbi i kupiti radove, te tako podržati svoje kolege iz srednjih škola koji su svojim kreativnim doprinosom predstavljali škole iz Kantona Sarajevo.

Skupljeni novac u iznosu od 680 KM uplaćen je na žiro račun humanitarne organizacije Pomozi.ba za dječaka Ermina Hafizovića kojem je potrebna finansijska podrška za liječenje srca.

Vizuelni identitet projekta djelo je Ajle Nuhić, učenice srednje umjetničke škole.