European Theatre Night

SARTR za noć tetra poklanja ulaznice za predstavu “Rechnitz-anđeo uništenja”

sartr

Noć teatra, integrira Bosnu i Hercegovinu i njene teatarske i umjetničke organizacije u jedinstvenu evropsku porodicu kulture i teatra

Bosansko narodno pozorište Zenica i ove godine je koordinator međunarodne teatarske manifestacije European Theatre Night (Evropska noć teatra).

Noć teatra Bosne i Hercegovine održat će se 19. novembra, širom BiH, saopćeno je iz SARTRA

Noć teatra, integrira Bosnu i Hercegovinu i njene teatarske i umjetničke organizacije u jedinstvenu evropsku porodicu kulture i teatra.

Sarajevski ratni teatar SARTR je jedina ustanova kulture iz Sarajeva koja učestvuje u ovoj manifestaciji ove godine. Tim povodom poklanja ulaznice za predstavu “Rechnitz-anđeo uništenja”.

Predstava je realizirana u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a i Hrvatskog Narodnog kazališta Mostar i nastala je prema tekstu austrijske spisateljice Elfriede Jelinek, jedne od najnagrađivanijih književnica sa njemačkog govornog područja, koja je 2004. godine bila i dobitnica Nobelove nagrade za književnost. Režiju predstave potpisuje austrijska rediteljica Sabine Mitterecker.

U predstavi igraju glumice i glumci iz Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a i HNK Mostar: Selma Alispahić, Jelena Kordić, Kuret, Dženana Džanić, Sead Pandur i Dražen Pavlović, saopćeno je .