Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kino hitovi

Sedmica njemačkog filma počinje u Bugojnu

the-cut_stills_50_114__GMB0088.286b423d

U programu Sedmice njemačkog filma u Bugojnu večeras je film „The Cut“ u režiji Fatiha Akina

Ljubitelji dobrog filma u Bugojnu uživaju u Sedmici njemačkog filma, koja će im donijeti nekoliko filmskih ostvarenja koji su za kratko vrijeme postali hit u evropskim kinima.

– Radi se o najuspješnijim njemačkim filmskim ostvarenjima koje će, zahvaljujući saradnji s Goethe institutom, moći pogledati i bugojanska publika. Sličan projekt realiziran je u protekle 2-3 godine, na zadovoljstvo građana koji su u velikom broju dolazili u Kulturno-sportski centar – naglasio je organizator kulturnih događaja u toj javnoj ustanovi Vahid Duraković.

Dodaje da je ulaz za posjetioce besplatan i da se, zbog aktuelnog renoviranja male sale, sve projekcije održavaju u prostoru Umjetničke galerije.

– Za najmlađe filmoljupce pripremili smo zanimljive filmove, od kojih su neki rađeni u 3D tehnici – kazao je.

Inače, u programu Sedmice njemačkog filma u Bugojnu večeras je film „The Cut“ u režiji Fatiha Akina.

Radnja filma odvija se u gradu Mardin, u kojem kovač Nazaret Manogian živi zadovoljno sa suprugom i kćerkama prije nego ga uhapsi turska policija. Odvojen od porodice, prisilno je odveden na rad u pustinju, gdje preživljava strijeljanje. U bjekstvu mu pomažu dezerteri, a utočište i posao nalazi u Aleppu, gdje dočekuje kraj Prvog svjetskog rata.

Nazaret saznaje da su mu kćerke preživjele i potraga za njima vodi ga u Libiju, Kubu i Sjedinjene Američke Države.