Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Knjige u nišama"

Senka Marić u “Jutru s autorom” Knjige u nišama

KUN_Jutro s autorom_Senka Maric

U programu “Jutro s autorom” u sajamskom salonu Bosanskog kulturnog centra bit će predstavljeni i Almir Bašović, Selvedin Avdić i Nenad Veličković. Razgovore će voditi književni kritičar i urednik Matija Bošnjak

Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine “Knjige u nišama” u programu “Jutro s autorom” danas je predstavio književnicu Senku Marić, saopćeno je iz IK Buybook.

Autorica Senka Marić dobitnica je prestižne književne nagrade “Meša Selimović” za najbolji roman objavljen u 2018. godini u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Riječ je o romanu “Kintsugi tijela” objavljenom u izdanju izdavačke kuće Buybook u ediciji Nulta stvarnost. U razgovoru s Matijom Bošnjakom autorica se osvrnula na svoj dijelom autobiografski roman pisan u drugom licu jednine koji progovara o borbi s karcinomom i otkrivanju vlastitog tijela.

Senka Marić jedna je od osnivačica portala za književnost i kulturu strane.ba koji broji pet godina postojanja. Vremenom je taj portal postao prostor kako za već poznata imena iz književnosti, tako i platforma za mlade autore koji javnosti žele predstaviti svoj rad. Prema autoričinim riječima, ovaj portal nudi svojevrsni presjek paradigme i mjesto je na kojem javnost ima priliku čitati radove odličnih mladih umjetnika o kojima će u budućnosti zasigurno biti više govora.

U programu “Jutro s autorom” u sajamskom salonu Bosanskog kulturnog centra bit će predstavljeni i Almir Bašović, Selvedin Avdić i Nenad Veličković. Razgovore će voditi književni kritičar i urednik Matija Bošnjak.