Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

np mostar

Šesti Šantićev festival djece pjesnika završeni dodjelom nagrada

np mostar santicevi dani

U kategoriji od petog do devetog razreda prvo mjesto osvojio je Aleksa Nikolić iz Kragujevca sa pjesmom “Geografija”

Nakon niza zanimljivih programa i druženja, svečanošću u Narodnom pozorištu Mostar u subotu navečer spuštena je zavjesa na šesti Šantićev festival djece pjesnika. Najuspješnijima organizatori su uručili priznanja i prigodne poklone, dok su svi oni obećali da će u budućim godinama nastojati biti bolji i ponovo učestvovati na Festivalu. Žiri je ovog puta, kako je prethodno i najavljeno, birao najbolje pjesme u dvije kategorije.

U onoj koja je okupila djecu od prvog do četvrtog razreda najbolji su bili Dragomir Žugić sa pjesmom “Olovka” i Đorđije Šebek, autor pjesme “Muva”. I jedan i drugi došli su iz Podgorice. Drugo mjesto osvojili su Andrej Milerić iz Kragujevca sa pjesmom “Neću da spavam” i Kalinam Stojanović iz Kragujevca, koji je potpisao pjesmu “Tehnološki kriminal”. Treće mjesto osvojile su Mia Mrakić sa pjesmom “Moj pas žuća” iz Dubrava kod Gradiške, te Ajna Breščić iz Visokog sa “Pjesmom o Mostaru”.

U kategoriji od petog do devetog razreda prvo mjesto osvojio je Aleksa Nikolić iz Kragujevca sa pjesmom “Geografija”, drugo je pripalo Ahmedu Halilbašiću iz Živinica sa pjesmom “Fališ mi, mama”, a treće Emi Ćorić iz Mostara, autorici pjesme “Misao iz prikrajka”.

– Ovo je dokaz da djeca šire dobru energiju i da su dobri ambasadori poezije u našem gradu, rekao je za Goran Kosanić po završetku programa. Podsjetio je i da je večer bila ispunjena osmijesima, lijepim pjesmama i pozitivnom energijom.

– Sretni smo što smo ugostili ovoliko mladih pjesnika. Svi su oduševljeni, uključujući i roditelje i nastavnike. Kada dijete doživi ovo u drugom ili trećem razredu, vjerujem da mu to može biti inspiracija za dalji rad. Nama je njihov aplauz inspiracija da festival ubuduće bude bolji, poručio je Kosanić na kraju.

Pored mladih pjesnika iz regiona, u subotu je u Pozorištu trebao nastupiti i Branislav Lečić u ulozi Alekse Šantića, ali zbog nevremena (jakog vjetra) na Sarajevskom aerodromu avion u kojem je putovao i beogradski glumac, nažalost, nije sletio. Nastupile su i članice ansambla Mostarske kiše, te Plesni studio Mo Stars.