Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najavljen za juni

SFF organizira treći Ponta Lopud festival

l_76b5145709470acce192585f1bdde4cd

U saopćenju se navodi da se Ponta Lopud festival profilirao kao mjesto izravnog susreta filmskih talenata iz regije, nekih od najznačajnijih imena iz svijeta filmske umjetnosti, ali i ljubitelja filmske umjetnosti

Treći Ponta Lopud festival, kao kreativni hub, bit će održan u junu na otoku Lopudu u Hrvatskoj, saopćila je press služba Sarajevo Film Festivala.

Kroz protekla dva festivalska izdanja, mladi regionalni talentirani filmski umjetnici u prijateljskom su i neformalnom ozračju imali priliku steći znanja i iskustva od već etabliranih, svjetskih profesionalaca, koji su zauzvrat s Lopuda ponijeli inspiraciju, prijeko potrebnu za svako kreativno djelovanje.

U saopćenju se navodi da se Ponta Lopud festival profilirao kao mjesto izravnog susreta filmskih talenata iz regije, nekih od najznačajnijih imena iz svijeta filmske umjetnosti, ali i ljubitelja filmske umjetnosti.

Profesionalci koji su svojim su radom i postignućima trajno obilježili i obogatili filmsku umjetnost, kao što su Pawel Pawlikowski, Joel Coen, Frances McDormand, Peter Spears, Brian Swardstrom, Danis Tanović, Michel Franco, samo su neki od mastera i predavača na protekla dva izdanja Ponta Lopud festivala, saopćeno je.