Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

“Silikonologija” Tomislava Zovke u galeriji Rondo

Silikonologija – Tomislav Zovko

Tomislav Zovko rođen je 1986. godine u Mostaru, a živi i stvara u Širokom Brijegu. Magistrirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2012. godine u klasi profesora Ante Kajinića

Izložba “Silikonologija” autora Tomislava Zovke bit će otvorena u petak, 10. decembra, u galeriji Rondo s početkom u 12 sati, a u sklopu Mostarskog proljeća 2021. – XXIII. dana Matice hrvatske.

Tomislav Zovko rođen je 1986. godine u Mostaru, a živi i stvara u Širokom Brijegu. Magistrirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2012. godine u klasi profesora Ante Kajinića.

Do sada je sudjelovao na 20 likovnih kolonija i umjetničkih simpozija, kao i na 90 skupnih izložbi u BiH i inozemstvu, te priredio 14 samostalnih izložbi. Autor je likovnih rješenja za pet poštanskih markica Hrvatske pošte Mostar. Zovko je također član Društva hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU) u FBiH od 2012., član Udruženja likovnih umjetnika BiH od 2013., te udruge “Vrba” od ove godine.

Dobitnik je prve nagrade za djelo “Težina promjene” na skupnoj žiriranoj izložbi DHLU-a FBiH 2016. godine, posebnog priznanja žirija na Prvom međunarodnom bijenalu minijature Mini MO, žiriranoj izložbi DHLU-a 2019. godine.

Osvojio je prvu nagradu za slikarstvo na 22. sremskokarlovačkom novogodišnjem likovnom salonu 2020. godine, a iste godine dobio je i priznanje za najaktivnijeg člana Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji Bosne i Hercegovine.