kreativna radionica

Škola glume za djecu i mlade na sceni Teatra kabare Tuzla

timthumb

Poziv je otvoren svima koji žele upoznati nove prijatelje, koji žele oblikovati svoj talent kroz različite umjetničke oblike, pospješiti svoju komunikaciju s drugima, osnažiti sebe

Teatar kabare Tuzla od septembra organizira školu glume za nove polaznike. Imajući u vidu nedostatak kulturnog i umjetničkog sadržaja u proteklom periodu, Teatar želi dati podršku djeci i mladima uzimajući u obzir njihove potrebe.

Stoga, pored rada dva puta sedmično na predstavi, novim polaznicima škole glume Teatar kabare nudi kreativne radionice, stručna predavanja prilagođena njihovom uzrastu, posjete kulturnim i drugim institucijama kroz druženja, humor i zabavu.

Poziv je otvoren svima koji žele upoznati nove prijatelje, koji žele oblikovati svoj talent kroz različite umjetničke oblike, pospješiti svoju komunikaciju s drugima, osnažiti sebe.

Škola glume će trajati od tri do četiri mjeseca, nakon čega će se izvesti javna prezentacija i promocija rada. S polaznicima će raditi pedagog-psiholog Ivana Milosavljević i voditelj za odgojno pedagoški rad s djecom i mladima Damir Altumbabić, najavljeno je iz Teatra kabare Tuzla.

– Sretni smo što u našu školu glume možemo pozvati djecu i mlade i ponuditi im drukčiji program i pristup koji je mnogo važan za njihov rast i razvoj – kazala je Milosavljević.