tri ciklusa

Škola klavira Muzičkog centra “Lege Artis” Tuzla za djecu i mlade

klavir_tz

Upis u tu školu je od 25. oktobra do 5. novembra, a se obuka odvija u tri ciklusa

Muzički obrazovni centar ‘Lege Artis’ Tuzla (ranije poznat naziv Gradsko umjetničko društvo „Lege Artis“ Tuzla“) pokazao se i dokazao kao izvrsna novina i svježina u kulturnom miljeu Tuzle. Tako se, uoči obilježavanja desete godišnjice postojanja, Upravni odbor tog centra odlučio na verifikaciju i organizaciju Škole klavira po uzrastima.

– Od 25. oktobra počinje sa radom Škola klavira, pod okriljem Muzičkog obrazovnog centra Tuzla. Za razliku od formalnih i konvencionalnih škola, Škola klavira ‘Lege Artis’ Tuzla ponudit će drugačiji pristup nastavi tog divnog instrumenta uz odlične predavače a sve to pod budnim okom maestra, umjetničkog rukovodioca i direktora MOC „Lege Artis“ Tuzla magistra Jasmina Hasića – navodi se.

Upis u tu školu je od 25. oktobra do 5. novembra, a se obuka odvija u tri ciklusa.

– Muzičko zabavište (uzrast od 4 do 6 godina), gdje će se posebno raditi na razvoju muzičkih sposobnosti, ritmu, melodiji, muzičkoj memoriji; predškolski uzrast (od 7 do 9 godina), rad na jednostavnim muzičkim vježbama, proširenje muzičke pismenosti, počeci samostalnog sviranja kompleksinijih melodija, muzičko opismenjavanje; školski uzrast (od 9 do 13 godina) – muzičko opismenjavanje, solfeggio, klavir, muzička teorija i rad na kompleksnijm klavirskim kompozicijama – ističu iz Centra.

Učenicima će biti omogućena mjesečna edukacija kroz posjete eminentih umjetnika, masterclass časovi, posjete opernim kućama i koncertnim dvoranama. Učenici će, osim stručnog osoblja, imati pedagoga i profesora razredne nastave da bi se lako prilagođavali novim situacijama ali i i rješavali probleme iz redovne škole (probleme u radu sa zadaćama i zadacima).

Na kraju svakog ciklusa (uspješno završenih 12 mjeseci modula) učenici dobijaju validne certifikate o položenom stepenu muzičke naobrazbe-klavir sa opisom uspješnosti i u ostalim muzičkim oblastima, na bosanskom i engleskom jeziku.