Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Traje jedan dan

Slikarska kolonija u Velikom parku na Ilidži

IMG-0c13d8a808217ee926af48e4d8e64214-V

Slikarska kolonija traje samo danas, a da se sam projekt nastavlja organiziranjem radionica u augustu koje će biti održane u prostorijama Udruženja na Ilidži

Za mlade s područja općine Ilidža, u organizaciji Udruženja “Poduzetnice IN”, danas je otvorena Slikarska kolonija u ilidžanskom Velikom parku.

– Imamo 15 učesnika i u ovom projektu učesnici nisu samo oni koji su imali iskustvo sa slikanjem nego i koji su željeli pokušati slikati. Dvije edukatorice Sanela Hadžić i Arnela Bojčić će im pomoći da na što bolji način nauče tehnike slikanja – kazala je Feni koordinatorica Projekta Slikarska kolonija i sekretar Udruženje “Poduzetnice IN” Ilma Softić.

Dodala je da slikarska kolonija traje samo danas, a da se sam projekt nastavlja organiziranjem radionica u augustu koje će biti održane u prostorijama Udruženja na Ilidži.

– Riječ je o radionicama dekupaž tehnike i naprednoj radionici slikanja akrila na platnu – kazala je Softić.

Naglasila je da je cilj organiziranja ovakve kolonije ponuditi građanima jedan kulturološki događaj kojih inače nedostaje.

– Cilj nam je afirmirati mlade ljude da se što više bave kulturom, odnosno umjetnošću i da podržavaju takve događaje – kazala je Softić.