Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gosti iz srbije

“Smrt čoveka na Balkanu” na sceni Narodnog pozorišta Mostar

33899154_2087685444802381_8991241273687932928_n

Predstava govori o usamljenom kompozitoru koji se ubio pred web kamerom svog računara, a privučeni pucnjem u stan dolaze njegove komšije i tu čekaju da stignu hitna pomoć i policija

Narodno pozorište Kikinda iz Srbije gostovat će u četvrtak, 12. marta u Narodnom pozorištu u Mostaru s predstavom “Smrt čoveka na Balkanu”, autora i reditelja Miroslava Momčilovića.

Predstava govori o usamljenom kompozitoru koji se ubio pred web kamerom svog računara, a privučeni pucnjem u stan dolaze njegove komšije i tu čekaju da stignu hitna pomoć i policija. Sve vrijeme ih snima web kamera, ali oni toga u početku nisu svjesni. Dok čekaju, vrijeme prekraćuju tako što piju, jedu i igraju šah. Evociraju uspomene na njega, sažaljevaju ga, dižu u nebesa njegovu muziku, iako ne mogu da se sjete njegovog imena.

Događaji poprimaju drugi ton kada shvate da je kamera na računaru uključena i da ih svo vrijeme snima. Tada se polako otkriva ličnost pokojnika, kao i šira, satirična slika našeg društva, priopćilo je Narodno pozorište u Mostaru.

U predstavi igraju: Mihailo Laptošević, Miljan Davidović, Mina Stojković, Marina Vodeničar, Nikola Joksimović, Slavoljub Matić, Gordana Rauški, Miljana Marić, Marija Ostojić, Branislav Knežević, Tanja Markov Križan, Branislav Čubrilo – Rus i Jožef Pocik.

Cijena ulaznice je 10 maraka, s popustom za učenike, studente i penzionere 5 maraka, priopćeno je.