Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spahić na susretu direktora festivala u Briselu

sarajevska_zima_spahic_2

U Briselu je održan Okrugli sto u sjedištu Evropske komisije u kojem su učestvovali direktori najznačajnijih festivala Evrope i Evropski komesar za kulturu i obrazovanje Tibor Navračić.

Susret je bio posvećen novoj publici, prekograničnoj saradnji; programu saradnje s Kinom, projektu Evropa za fetivale – festivali za Evropu /EFFE/, Akademiji Evropske Asocijacije Festivala/EFA/.

Direktor Sarajevske zime i član Borda EFA Ibrahim Spahić istakao je značaj festivala i EFA u procesu evropsklih integracija i unapređjenja i poštivanju različitosti; afirmaciji kreativnosti i vrijednosti Evrope i njene otvorenosti prema svijetu.

Spahić je tokom susreta s Tiborom Navračićem, kojem su prisustvovali Darko Brlek; predsjednik EFA i Kathrin Deventer; generalni sekretar EFA i članovi Kabineta Evropskog komesara, predstavio koncept ovogodišnjeg Festivala pod motom SILK ROAD ART i Evropskom komesaru poklonio plakat i akreditaciju Sarajevske zime uz poziv da posjeti Sarajevo, umjetnike te institucije kulture i umjetnosti BiH.