Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spahić: “Sarajevska zima 2018” posvećena naslijeđu Evrope i svijeta

sarajevska_zima_spahic_2

Direktor Festivala “Sarajevska zima” Ibrahim Spahić objavio je temu za 34. Međunarodni festival Sarajevska zima 2018 i pozvao umjetnike da od 7. februara do 21. marta 2018. godine posvete svoje stvaralaštvo naslijeđu Evrope i svijeta.

Spahić je s mladima Sarajeva i predstavnicima Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine zasadio svoj dar, dudovu sadnicu, u Botaničkom vrtu i zalio je vodom uz pjesmu “Na svilenom putu umjetnosti Sarajevske zime”.

Nakon šetnje od Kozije ćuprije do Morića hana u projektu “Karavan-Saray” Spahić je simbolično građanima Sarajeva darivao projekte Međunarodnog centra za mir, i to Concert hall Sarajevo, Rimsku fontanu te biciklističku stazu TranSaray i Sarajevo kulturna prijestolnica Evrope.

Koncertima i pozorišnim predstavama te predstavljanjem mlade umjetnice Šejle Grgić, koja je uz pratnju umjetnika Nihada Hrustambegovića pjevala sevdalinke, Shahić je proglasio da je 33. Međunarodni festival Sarajevska zima 2017 završen.

Uz riječi zahvalnosti podsjetio da su izvanrednom izdanju Festivala najviše doprinijeli umjetnici iz BiH, 47 zemalja Evrope i svijeta, institucije kulture i umjetnosti, izuzetna sarajevska publika i medijski pokrovitelji “Sarajevske zime” na njenom “Svilenom putu umjetnosti”.

Spahić je posebno zahvalio na podršci Ministarstvu kulture i obrazovanja Kantona Sarajevo, kao i svim komunalnim institucijama, saopćeno je iz PR&Marketing službe Festivala “Sarajevska zima”.