Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Međunarodnog centra za mir

Spahić: Tarika Helića pamtimo kao viteza zaštitnika dobrog u čovjeku

tarik helic3 (1)

Kako ističe Spahić, Tarik Helić nije bio samo izvanredni radio i tv voditelj dok traju njegove emisije, već i “ličnost koja vam je dragi saputnik kroz život”

Predsjednik Međunarodnog centra za mir, Ibrahim Spahić uputio je povodom smrti Tarika Helića najiskrenije i najdublje saučešće njegovoj porodici, prijateljima i kolegama.

-Tarik je bio vrhunski medijski stvaralac koji je svojim autorskim djelima ostavio neizbrisiv trag u bosanskohercegovačkoj javnosti i učinio da novinarska profesija bude cjenjena i časna. Čitav svoj radni i životni vijek posvetio je svim ljudima diljem svoje voljene rodne grude, Bosne i Hercegovine, naveo je Spahić.

Kako ističe Spahić, Tarik Helić nije bio samo izvanredni radio i tv voditelj dok traju njegove emisije, već i “ličnost koja vam je dragi saputnik kroz život”.

-Radio i tv zapisi svjedoče o Tarikovoj kreativnosti, ali svi ga pamtimo kao viteza zaštitnika dobrog u čovjeku, kao Zmaja od BiH. Tarik Helić je Zmaj Bosne i Hercegovine koji će zauvijek biti tu da iz nebosklona bdije nad dobrom ljudi svoje zemlje, naveo je Spahić.

Tarik Helić preminuo je danas u 58. godini života.