sarajevo

Spahić uručio nagradu “Srebreno drvo” fra Perici Vidiću

spahic (1)

Fra Perica se zahvalio na nagradi koja slavi slobodu stvaralaštva, mir i međusobno uvažavanje, poštovanje među ljudima i odnos prema prirodi, te temeljne civilizacijske vrijednosti čovjeka i društva

Predsjednik Međunarodnog centra za mir (IPC) i direktor Internacionalnog festivala Sarajevo winter (SWF) Ibrahim Spahić uručio je danas nagradu “Srebreno drvo” fra Perici Vidiću, akademiku ANUBiH, za njegov stvaralački doprinos umjetnošću i humanizmom, ljudskim pravima i slobodama.

– Bosanskhercegovačka zajednica izuzetno poštuje misiju fra Perice, našeg plemenitog Sarajlije, koji je svoj životni put posvetio dobru svakog čovjeka i njegovom suglasju sa prirodom. O tome najbolje svjedoče likovna djela fra Perice Vidića i sjajne slike krajolika i planina naše domovine i njene duhovnosti – rekao je Spahić.

Fra Perica se zahvalio na nagradi koja slavi slobodu stvaralaštva, mir i međusobno uvažavanje, poštovanje među ljudima i odnos prema prirodi, te temeljne civilizacijske vrijednosti čovjeka i društva, saopćio je Pres IPC/SWF.