Cabaret predstava

“Splićanke” na bh. turneji, gostuju u Zenici, Mostaru, Tuzli i Sarajevu

splicanke

Kroz oštru ironiju i društvenu satiru Lemo nam prikazuje Split danas. Tim se pristupom pomalo ruga ponašajnim šablonama, društvenoj isključivosti, instant ‘mudrosti’ coelhovskog tipa, ali i tom pomalo provincijskom duhu kako smo u svemu ‘naj’, a istovremeno ne podnosimo nikoga ko strši

Popularne „Splićanke“ u februaru ove godine kreću na bh. turneju. 23. februara nastupit će u BNP-u u Zenici, 24. februara u H.D. S.Kosača u Mostaru, 25. februara u BKC-u u Tuzli, 26. februara u BKC-u u Sarajevu.

Predstava će u svim gradovima početi u 20 sati, a karte možete kupiti preko sistemu kupikartu.ba ili na blagajnama spomenutih dvorana.

Cabaret predstava koju je do sada pogledao preko 16000 gledatelja samo u Splitu, izaziva osmijehe publici gdje god se ona održala.

Hit predstava s izvrsnom glumačkom postavom prema tekstu i u režiji Ivana Lea Leme, sastoji se od pet stand-up monologa odnosno ispovjednih priča Splićanki, ispričanih na prepoznatljivo komičan način kroz pjesmu, glumu, pa čak i striptiz.

Glumačku postavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev.

Ukratko, pet žena se susreću, a gdje drugo nego na Zavodu za zapošljavanja i svaka od njih priča kako su došle tu gdje jesu.

Kroz oštru ironiju i društvenu satiru Lemo nam prikazuje Split danas. Tim se pristupom pomalo ruga ponašajnim šablonama, društvenoj isključivosti, instant ‘mudrosti’ coelhovskog tipa, ali i tom pomalo provincijskom duhu kako smo u svemu ‘naj’, a istovremeno ne podnosimo nikoga ko strši i skloni smo ismijavanju i osudi te konstantne opterećenosti s društvenoj pripadnost odnosno „šta će svit reć“.

Iako je najavljena i posljednja izvedba predstave, cabaret „Splićanke“ izazvala je toliko veliki interes publike da se na njen zahtjev nastavlja i dalje prikazivati, što je dodatni pokazatelj uspješnosti predstave i činjenice da GKM Split ima još jedan hit.