Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Starogradski osnovci na predstavama u Pozorištu mladih Sarajevo

09/02/2017

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i v.d. direktora Javne ustanove “Pozorište mladih Sarajevo” Semir Krivić potpisali su Ugovor o namjenskom grantu u iznosu od 5.000 KM.

Zahvaljujući ovom grantu, učenici osnovnih škola (od I do IV razreda) iz Starog Grada, imat će priliku tokom godine posjetiti predstave u Pozorištu mladih.

Načelnik Hadžibajrić je izrazio nadu da će starogradski osnovci zavoljeti pozorište i tako samostalno posjećivati predstave i u budućnosti.

Prema riječima v.d.direktora Krivića, situacija u Pozorištu mladih ide na bolje, za razliku od prošlih godina.

– Nedavno smo zahvaljujući sredstvima kantonalnog Ministarstva kulture izvršili kompletno utopljavanje zgrade, obnovili fasadu, promijenili prozore i uveli novo grijanje, a ubrzo planiramo raditi i pozorišnu salu – kazao je Krivić.

Općina Stari Grad je prošle godine slične grantove potpisala sa Kamernim teatrom 55 i Narodnim pozorištem čije su predstave posjećivali starogradski osnovci, ali i srednjoškolci, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.