Kultura

“Ponoćno sunce”

Stiže nam peti nastavak “Sumrak sage”

14/05/2020

Radnja prati onu koju nam je već poznata iz prvog nastavka, ali ovog puta će biti ispričana iz perspektive Edwarda Cullena

Prije 15 godina svijetlo dana ugledala je prva knjiga iz Sumrak sage, a sada stiže i peti nastavak.

Vijest o izlasku romana “Ponoćno sunce” potvrdila je autorka Stephenie Meyer, a na tržištu se očekuje početkom avgusta.

Radnja prati onu koju nam je već poznata iz prvog nastavka, ali ovog puta će biti ispričana iz perspektive Edwarda Cullena.

Prema trenutno dostupnim informacijama, očekuje se da će se knjiga na američkom tržištu pojaviti 4. avgusta. Zanimljivo, prva poglavlja ove knjige pojavila su se u javnosti još 2008. godine, kada ih je sama autorka na snimanju prvog filma iz Sumrak sage uručila režiserki Katrin Hardviki i glavnom glumcu Robertu Pattinsonu.

Navedena poglavlja uspjela su nekako doći do najzagriženijih fanova te je taj čin toliko rastužio autorku da je završetak knjige odložila do daljnjeg.

“Bila sam pretužna zbog toga što se dogodilo da bih nastavila raditi na ‘Ponoćnom suncu’ zato sam ga odložila na neko vrijeme”, istakla je tom prilikom.

Ipak, čini se da je na radost svih obožavatelja, pravo vrijeme napokon stiglo. I to taman 15 godina nakon objave prvijenca koji je zaludio svijet.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.