Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Street Arts festival u Mostaru: Stižu umjetnici iz cijelog svijeta

streetart

Druga faza “Streetartura urbane intervencije” Street Arts Festivala počet će 8. septembra i trajati do 10. oktobra u Mostaru.

U tom razdoblju ulični umjetnici iz Mostara, Sarajeva, Tuzle, Ljubljane, Zagreba, Berlina i Nevade oslikavat će nove murale na ulicama grada, a predviđeni su razni kulturno-umjetnički programi za sve generacije.

Kako organizatori navode, neke od lokacija na kojima će umjetnici intervenirati su Šantićeva ulica, Rudnik, Centar 3, Tekija, JU Dječiji dom Mostar i dr.

Također, nastaviti će se urbana transformacija napuštenoga prostora, nekadašnje vojarne na Konaku , koja je zahvaljujući suradnji festivala i upravi JU Građevinske škole Mostar dobila sasvim novu dimenziju te je osposobljena za umjetničko djelovanje.

Festival će ugostiti Manea Meia, Rikarda Druškića, Ljubomira Todorovića, Marka Zakya Zadru, Vildanu Hrnjić i druge poznate umjetnike.

– Osjećamo veliko zadovoljstvo što će naš festival zaživjeti i u ovo doba godine, te što ćemo nastaviti kontinuirano i još kvalitetnije realizirati ideju koju smo započeli prije šest godina – kazala je menagerica festivala Marina Đapić.

Glavni donatori druge etape Street Arts Festivala su Američko veleposlanstvo u Sarajevu te Lokalna demokratska agencija Mostar. Festival se implementira u ime Udruženja za afirmaciju arhitekture, kulture i vizualnih umjetnosti “Fora” uz potporu Vijeća mladih Grada Mostara, te neformalne skupine “Artikultura”, Koledža ujedinjenog svijeta Mostar, OKC Abrašević, JU Građevinske škola, Bridge Across Borders i ZK Office.