11 godina saradnje

Studenti ALU iz Sarajeva i ove godine izlažu u Galeriji Raiffeisen banke

izlozba raiff

Kao član društva gradimo održivo poslovanje, nastojimo da naši postupci budu odgovorni, te dajemo doprinos zajednici u kojoj poslujemo

Raiffeisen banka d.d. Bosna i Hercegovina u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti (ALU) iz Sarajeva već jedanaest godina realizuje projekat Raiffeisen Galerija, u okviru kojeg u tom prostoru djela izlažu studenti Akademije.

Direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija upravljanja održivošću Raiffeisen banke Belma Hadžiomerović ocijenila je da na taj način Banka doprinosi afirmaciji mladih i talentovanih umjetnika, a ujedno njihova djela krase namjenski izložbeni prostor u prizemlju Centrale Banke.

– Naši klijenti i zaposlenici su do sada imali priliku uživati u gotovo 60 različitih postavki. Kao član društva gradimo održivo poslovanje, nastojimo da naši postupci budu odgovorni, te dajemo doprinos zajednici u kojoj poslujemo – kazala je ona.

Projekat Raiffeisen Galerija implementiran je 2009. godine u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu (ALU), najstarijom obrazovnom institucijom te vrste u BiH.

Potpisivanjem memoranduma o nastavku saradnje produžena je saradnja Raiffeisen banke i ALU Sarajevo za 2020. godinu. Tim povodom u Raiffeisen Galeriji je organizovana zajednička izložba najboljih radova studenata ALU.

Tokom godine šest studenata će imati priliku da u tom prostoru samostalno predstave javnosti svoja djela i to: Haris Gusinac (Odsjek slikarstvo), Ensar Hadžić (Odsjek grafika), Ahmet Prošić (Odsjek grafički dizajn), zatim Armin Ćosić (Odsjek produkt dizajn), Adna Muslija (Odsjek slikarstvo), te Admir Šurković (Odsjek kiparstvo).

Također, pored mogućnost da izlažu u Raiffeisen Galeriji, Banka je najbolje studente nagradila i jednokratnim stipendijama.

Sve izložbe studenata u Raiffeisen Galeriji su prodajnog karaktera, a svi zainteresovani ih mogu pogledati u zgradi Centrale, saopćeno je iz Raiffeisen banke.