Kultura

Tomislavgrad

Studio Teatar iz Zenice izveo predstavu “Državni lopov”

09/09/2021

Predstava je trajala oko sat i pol, a na kraju je publika toplo nagradila glumačku postavu u sastavu - Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija

U sklopu kulturne manifestacije “Peti kazališni dani 2021.”, koju organizira Kulturno informativni centar (KIC) Tomislavgrad, od 1. do 15. septembra, u srijedu je zenički Studio Teatar izveo komediju “Državni lopov”.

Kako su za Fenu kazali iz KIC-a, “Državni lopov” je komedija Fadila Hadžića, velikog komediografa i osnivača zagrebačkog Kerempuha, a predstava je rađena u produkciji Studio Teatra iz Zenice.

– Priča govori o dvojici zatvorenika u istoj ćeliji, jedan je sitni lopov i ljubavni varalica, a drugi državni lopov, koji ima povlašten položaj čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar, koji nema završenu ni osnovnu školu, a koji mašta o unapređenju – istaknuli su iz KIC-a.

Predstava je trajala oko sat i pol, a na kraju je publika toplo nagradila glumačku postavu u sastavu – Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Manifestacija se nastavlja idući tjedan, 15. rujna, kada će biti izvedena i treća predstava iz programa 5. kazališnih dana u Tomislavgradu “Čarobnjak iz Oza”, a koju će izvesti Škola mjuzikla i glume iz Tomislavgrada.

Kazališne dane u Tomislavgradu već petu godinu organizira Kulturno informativni centar Tomislavgrad.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.