BNP

Sutra „37. PROBA“ na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

03

Kako je predstava po svemu drugačiji i eksperimentalni projekat nastao u vrijeme pandemije, koji se svakom izvedbom nadograđuje i mijenja, tako je naziv svake izvedbe, zapravo, naziv nove „probe“

Prva ovosedmična izvedba Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti upriličena u utorak, 20. aprila u 18.30 sati, kada će biti izvedena predstava „37. PROBA“.

Ova predstava je premijerno izvedena pod naslovom „28. PROBA“, u režiji Lajle Kaikčije i u dramaturgiji Emine Omerović. Kako je predstava po svemu drugačiji i eksperimentalni projekat nastao u vrijeme pandemije, koji se svakom izvedbom nadograđuje i mijenja, tako je naziv svake izvedbe, zapravo, naziv nove „probe“.

Za izvedbu u utorak, predstava koristi naslov „37. PROBA“. U predstavi igraju: Anđela Ilić, Enes Salković, Lana Delić, Nusmir Muharemović, Selma Mehanović i Zlatan Školjić. Predstava je nastala kao kolektivni autorski projekat.

Već u četvrtak, 22. aprila na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti izvedena predstava „Žiranti“ prema tekstu Marija Ćuluma, u režiji Muhameda Bahonjića, a u petak, 23. aprila će biti izvedena prva reprizna izvedba predstave „Ko smo?“ u režiji Lane Delić.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa važećim higijensko-epidemiološkim mjerama.