Kultura

Od 26. jula

Sve je spremno za Festival kulture “Slovo Gorčina”

23/07/2019

Predstavit će se također i Bilten Slovo Gorčina, a osim Dizdara prisutnima će se obratiti i predavač na Stolačkom ljetnom univerzitetu Dragan Markovina

Svečano otvorenje Festivala kulture Slovo Gorčina, na kojemu će kroz tri dana, među ostalim, biti održani koncerti, predstave, izložbe, promocije knjiga i drugo, bit će upriličeno u petak, 26. jula, na nekropoli stećaka Radimlja s početkom u 20 sati.

Važna stavka festivala je i Stolački ljetni univerzitet čija je ovogodišnja tema „OTPOR!“, a koji se organizira u suradnji s Fodacijom Friedrich Ebert u sklopu projekta SEE Democratic Left (Demokratska ljevica jugoistočne Europe), priopćeno je iz Press tima Slova Gorčina.

U povodu održavanja ovog festivala, u srijedu, 24. jula u Centru za kulturu Mostar s početkom u 11 sati bit će održana i press konferencija na kojoj će predsjednik Upravnog odbora Udruženja Slovo Gorčina Gorčin Dizdar predstaviti ovogodišnji program festivala kao i navedeni Stolački ljetni univerzitet.

Predstavit će se također i Bilten Slovo Gorčina, a osim Dizdara prisutnima će se obratiti i predavač na Stolačkom ljetnom univerzitetu Dragan Markovina, član žirija za dodjelu književne nagrade Mak Dizdar za 2019. godinu Adnan Žetica te pjesnik, prošlogodišnji dobitnik treće nagrade i volonter na ovogodišnjem festivalu Srđan Sekulić.

Festival će se održavati do nedjelje, 28. jula, kada će, među ostalim, biti upriličena i promocija zbirke poezije Prostori, autorice Željane Vukanac, prošlogodišnje pobjednice natječaja, stoji u priopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.