Sve je spremno za West Herzegowina Fest

West-Herzegowina-Fest
Arhiva

Deset bendova, 52 kratka filma i 32 kratke priče spremne su za ovogodišnji, 15. po redu West Herzegowina Fest, koji će se od 3. do 5. kolovoza održavati uz rijeku Lišticu u Širokom Brijegu.

U službeni program festivala selektori su od 115 prijavljenih bendova odabrali njih deset, od 52 kratka filma 23, a od 142 kratke priče njih 32.

Glazbeni žiri ove godine čine Saša Antić, pjevač TBF-a, Miljenko Puljić koncert majstor Simfonijskog orkestra Mostar te kritičari Hrvoje Horvat i Zlatko Gall.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme u Muzičkom centru Pavarotti te snimanjem spota.

U filmskom žiriju su Dragan Bjelogrlić, beogradski glumac, Đelo Hadžiselimović poznato tv-ime, Dragan Komadina, umjetnički direktor HNK Mostar, Jadran Puharić direktor DokuMA Film Festivala u Makarskoj, te glumica Maja Zećo. Nagradu za najbolji film osigurao je Eronet.

O najboljim kratkim pričama odlučuje žiri kojeg čine hercegovačka književnica Martina Mlinarević Spota, Tanja Mravak spisateljica iz Sinja te beogradski pisac Đorđe Miketić. Nagradu u književnom dijelu festivala osigurao je portal Bljesak.info.

Kao glazbeni gosti prvog dana festivala nastupit će Detour i Jinx, drugog dana TBF, a festival će nakon nastupa komičara Željka Pervana i proglašenja najboljih zatvoriti koncert grupe Psihomodo Pop.

Na festivalu će sve tri večeri biti upotpunjene programom Silent Disco pod pokroviteljstvom Red Bulla i vodke Svarog, a posjetitelji će moći uživati i u Jäger-zoni.

Nakon nekoliko godina stanke, na West Herzegowina Fest se vraćaju likovni umjetnici Akademije likovnih umjetnosti u Široki Brijeg, koji će dodati likovnu notu festivalskom sadržaju.

Za vrijeme festivala na platnima velikih formata stvarat će umjetnička djela, a posjetitelji će moći uživo vidjeti izradu drvene skulpture motornom pilom (STIHL).

Ulaz na festivalske večeri je do 20:30 sati slobodan, a nakon toga ulaznice će se naplaćivati po cijeni od 10 maraka, izvijestili su organizatori.