“Nominativ”

Sve spremno za 10. Međunarodni dječiji festival folklora “Ilidža 2019”

nominativ 1 (1)

Iz Nominativa su pozvali sve građane Sarajeva da tokom trajanja festivala posjete neki od sadržaja koje
su pripremili i da uživaju

Sve je spremno za deseti Međunarodni dječiji festival folklora „Ilidža 2019“ koji će se održati u Sarajevu
od 25. do 29. jula.

Udruženje za djecu i mlade “Nominativ”, baš kao i predhodnih godina, organizuje festival koji pored druženja, takmičenja i gostovanja preko 600 učesnika, organizuje i promociju, kako grada Sarajeva, tako i države Bosne i Hercegovine. Ovo je najveći folklorni festival revijalnog tipa u Bosni i Hercegovini na šta su u “Nominativu” dodatno ponosni.

Jedan od organizatora festivala Adis Ćuhara nam je kazao kako je sve spremno za početak festivala i kako svi sa nestrpljenjem očekuju dolazak prvih gostiju.

– Samo što smo završili sa prošlim festivalom počeli smo pripreme za novi. Godina je veoma brzo prošla i evo sada je sve spremno za desti jubilarni festival. Nekako ove godine je sve u znaku broja 10. Deseti festival, deset država… Radujemo se što ćemo okupiti ovako veliki broj učesnika u našem gradu. Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti i da ćemo svi uživati tokom trajanja festivala – kazao je Ćuhara.

Pored predstavnika naš zemlje na festivalu učustvuju predstavnici Albanije, Crne Gore, Češke Republike, Grčke, Latvije, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Poljske, Rusije, Slovačke, Srbije i Turske.Treba istaći da iz pojedinih države dolazi više kulturno umjetničkih društava koji će u toku festivala predstaviti tradicionalne igre iz svojih, ali i drugih zemalja, te će kroz razna druženja, nastupe i radionice predstaviti svoj narod, državu i kulturu.

Iz Nominativa su pozvali sve građane Sarajeva da tokom trajanja festivala posjete neki od sadržaja koje su pripremili i da uživaju, te da se upoznaju sa kulturama zemalja koje će se predstaviti na festivalu.