Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sajam knjige

Svečana dodjela sajamskih nagrada u Sarajevu

sajam (1)

Organizatori pozivaju stanovništvo da donesu knjigu ili ružu i susretnu se s mladim umjetnicima/stvaraocima koji će izvesti tekstove i predstave posvećene Servantesu i Šekspiru

Svečana dodjela nagrada 31. međunarodnog sajma knjige najavljena je za danas u Dvorani Centra Skenderija u Sarajevu.

Ovogodišnjeg sajamske nagrade bit će dodijeljene u kategorijama za umjetnost i arhitekturu, uredništvo, najbolje oblikovanje knjige, ilustraciju knjige, najbolji izdavački poduhvat godine, najbolju promociju djela na sajmu, najbolji udžbenik za visoko obrazovanje te za nauku (društvene i prirodne nauke).

Međunarodni centar za mir s Centrom ‘Skenderija’ i srednjim školama Primijenjenih umjetnosti i Prvom gimnazijom Sarajevo upriličit će u utorak, 23. aprila, specijalni program na platou Skenderija. Taj program pod nazivom ‘Knjiga za ružu’ bit će održan povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. april).

Organizatori pozivaju stanovništvo da donesu knjigu ili ružu i susretnu se s mladim umjetnicima/stvaraocima koji će izvesti tekstove i predstave posvećene Servantesu i Šekspiru.

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić uputit će poruku povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava i desetogodišnjice Deklaracije o kulturi u BiH.

Međunarodni sajam knjige u Sarajevu traje do 22. aprila.