Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svečani koncert povodom Dana Općine Stari Grad

kud bascarsija

Kulturno-umjetničko društvo Baščaršija, najstarije je i najpoznatije društvo u općini Stari Grad, ali i šire, sa sedamdesetogodišnjom tradicijom njegovanja umjetničkih vrijednosti. Ovo društvo uspješno predstavlja Stari Grad, Sarajevo i BiH širom regije, ali i u brojnim evropskim i drugim zemljama, a iz njihovih redova izrastao je veliki broj afirmisanih profesionalnih umjetnika.

Cijeneći značaj KUD Baščaršija za očuvanje naše prepoznatljive tradicije i kulture, Općina Stari Grad sa ovim društvom kontinuirano sarađuje i podržava njihove projekte. Tim povodom, upravu KUD „Baščaršija“, predvođenu predsjednikom društva Emilom Trnkom, primio je danas načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Za nesebičnu podršku i doprinos u radu KUD Baščaršija, kao i očuvanju autentične kulturne baštine BiH i njenih naroda, Trnka je Općini Stari Grad i načelniku Hadžibajriću uručio zahvalnicu.

„KUD ‘Baščaršija’ predstavlja ponos naše općine, ali i grada, pa i cijele BiH. Hvale je vrijedan vaš rad na očuvanju naše tradicije, kao i nastojanja da je približite mladim generacijama i naučite ih svim ljepotama koje baštinimo,“ kazao je načelnik Hadžibajrić.
Tokom razgovara, najavljena je saradnja i u budućim projektima ovog društva, te je najavljen svečani koncert povodom Dana Općine. „Željeli bismo Općini Stari Grad i našim građanima pokloniti svečani koncert povodom 2.maja, Dana Općine. Namjera nam je da pokažemo naš bogat repertoar, a pozvat ćemo u goste i naše prijatelje iz drugih kulturno-umjetničkih društava,“ kazao je Trnka, predsjednik društva.

Predloženo je da koncert bude održan u prostorijama Bosanskog kulturnog centra, 12. maja, a detalje će utvrditi Organizacioni odbor za obilježavanje Dana Općine.