Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svečano otvorena manifestacija “Vezeni most 2017.”

vezeni most

Tadicionalnim svečanim koncertom Vezeni most “Concert and recital”, večeras je u Kulturnom centru Banski dvor svečano otvorena 14. tradicionalna manifestacija “Vezeni most 2017.”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Odom radosti” počeo je svečani program, a mnogobrojnim posjetiocima obratili su se Hazim Maglajlić, predsjednik Organizacionog odbora 14. susreta Banjalučana “Vezeni most”, Natalija Trivić, v.d. načelnika Odjeljenja za kulturu turizam i socijalnu politiku u Gradskoj upravi Banjaluke i Mirsad Filipović, predstavnik Saveza Banjalučana u Švedskoj.

U umjetničkom dijelu programa predstavljena su djela domaćih i svjetskih autora u izvođenju Muhameda Brace Skopljaka i njegovih muzičkih saradnika i učenika.

U izjavi novinarima Maglajlić je istakao da će ustrajati na održavanju ove manifestacije i u budućnosti, obzirom da je njen osnovni cilj da povezuje Banjalučane u dijaspori i one koji su ostali u rodnom gradu.

“Značaj je da se druže i prepoznaju oni koji su do 1992. bili prijatelji, pa se izgubili pa iz inostranstva pišu o Banjaluci, o Vrbasu, a ne dolaze da vide. Ne osjete miris lipe, ne čuju zvuk udarca dajaka o kamen u Vrbasu i ovi susreti doprinose da se prepoznajemo i da izmjenjujemo kulturna iskustva i uratke”, kazao je Maglajlić.

Natalija Trivić, koja je i otvorila manifestaciju, rekla je da je Grad Banjaluka i ove godine, kao i prethodnih, podržao održavanje ove manifestacije koja kulturno-sportskim događajima želi da poveže sve Banjalučane koji najveći broj dana u ljetnjem periodu provode u gradu na Vrbasu.

Svečanosti otvaranja prethodilo je otvaranje kolektivne izložbe banjalučkih slikara Sabahete Hadžikadić, Branka Babića i Alije Saraća koju će posjetioci moći da podlegaju do kraja mjeseca.

U naredna četiri dana u okviru manifestacije “Vezeni most 2017.” biće održan niz kulturnih i sportskih dešavanja, između ostalog i dodjela književne nagrade koja nosi ime Nasiha Kapidžić Hadžić, izložba slika Likovne kolonije iz Zenice “Stara Bosna”, kao i tradicionalno veče sevdaha na kojem će nastupiti orkestar “Preporod” iz Zenice i banjalučki hor “Safikada”.