Kultura

HNK Mostar

“Sviraj to ponovno, Sam” na Danima smijeha u Vukovaru

24/06/2019

Robert Pehar, koji glumi glavnog lika ove drame, kaže da je zapravo britki inteligentni humor ono što je opuštajuće u predstavi jer ni u jednom trenutku ne ulazi u vulgarnost

Na četvrtim vukovarskim Danima smijeha ove godine Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru nastupa s jednom od svojih najposjećenijih predstava “Sviraj to ponovno, Sam” u režiji Marija Kovača, a po tekstu glasovitoga Woodyja Allena, kojom će u utorak, 25. lipnja, otvoriti festival.

Ivan Skoko, jedan od protagonista ove predstave u kojoj se svatko može prepoznati, prvi put gostuje na ovom festivalu te naglašava kako je u Slavoniji uvijek zadovoljstvo igrati jer je publika divna.

“Ovo je komedija specifičnog humora koja progovara o muško-ženskim odnosima, a tema je, unatoč ozbiljnosti, obrađena na način da je lagana za gledanje i vrlo opuštajuća. Nadam se da će se vukovarskoj publici svidjeti”, kazao je Skoko.

Jedan ostavljeni i zbunjeni muškarac ne snalazi se sa ženama i u igri zavođenja uvijek gubi, uz to je i veliki filmofil pa mu se u trenucima anksioznosti u fantazijama pojavljuje Humphrey Bogart sa savjetima, to je ukratko radnja ove drame, ali ima ona još i puno toga. Muško-ženski odnosi su stalna tema, ali koja može biti ispričana na primamljiv i humorističan način.

Robert Pehar, koji glumi glavnog lika ove drame, kaže da je zapravo britki inteligentni humor ono što je opuštajuće u predstavi jer ni u jednom trenutku ne ulazi u vulgarnost.

Inače, ova komedija je postavljena šezdesetih godina, ali je i danas svježa zbog same tematike, ali i Woodyja Allena koji ima brojne zaljubljenike u svoj rad diljem svijeta.

Osim Pehara i Skoke u predstavi igraju i Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Ivo Krešić.

Na Dane smijeha, osim mostarskog HNK, dolazi i Glumačka družina Histrion s predstavom “Tajkuni”, Hit teatar s predstavom “Metoda za brak”, Knap i “Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnog zašto”, a festival zatvara predstava “5žena.com” rađena u suradnji Teatromana i Satiričkog kazališta Kerempuh, priopćeno je iz mostarskog kazališta.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.