Takmičarski program

Svjetska premijera filma “Heidi” Catalina Mitulescua na SFF-u

Heidi-600×400

Film “Heidi” priča je o policajcu Visoiu, na pragu šezdesetih godina, koji dobija zadatak da u predgrađu Bukurešta, terenu koji poznaje cijeli život, pronađe dvije prostitutke voljne da svjedoče u predmetu protiv organizovanog kriminala

U takmičarskom programu igranog filma na 25. Sarajevo Film Festivalu danas će sarajevskoj publici biti predstavljen film “Heidi” slavnog rumunskog novovalnog režisera Catalina Mitulescua, koji ujedno predstavlja i svjetsku premijeru novog ostvarenja rumunskog filmaša.

Film “Heidi” priča je o policajcu Visoiu, na pragu šezdesetih godina, koji dobija zadatak da u predgrađu Bukurešta, terenu koji poznaje cijeli život, pronađe dvije prostitutke voljne da svjedoče u predmetu protiv organizovanog kriminala.

Uloge u filmu ostvarili su veteran rumunskog glumišta Gheorghe Visu, novo lice rumunskog filma Catalina Mihai, te Octav Costin, Gabriel Zaharia, Bogdan Dumitrache, Cristian Bota, Ciprian Necula, Florin Zamfirescu, Ada Condeescu i Ana-Maria Ivan.

Nakon projekcije filma za predstavnike medija, moderator programa Aleksandar Hemon razgovarao je s režiserom Mitulescuom i glumačkom ekipom filma.

Tokom razgovora bilo je riječi o psihološkoj snazi novog Mitulescuovog ostvarenja i ranjivosti ženskih likova filma u svijetu kojim dominiraju muškarci, uključujući i naslovni lik prostitutke Heidi.