Besplatan ulaz

Svjetski dan pozorišta Narodno pozorište Mostar obilježava predstavom “Perzeide”

perzeide narodno pozoriste mostar

Svjetski dan pozorišta obilježavaju pozorišne kuće širom planete različitim programima, kao i čitanjem tradicionalne međunarodne poruke uoči izvođenja predstava

Narodno pozorište Mostar će Svjetski dan pozorišta, 27. mart, obilježiti izvedbom predstave „Perzeide“ autorice Emine Kovačević, u režiji Karmen Obrdalj, koja će biti odigrana na maloj sceni „Studio 64“ sa početkom u 20 sati.

Predstava „Perzeide“ bavi se kompleksnim problemom bračnog nasilja i nasilja nad ženama, kroz nježnu priču o ženskom prijateljstvu. U predstavi igraju: Gordana Boban, Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

„Ovo je drama za sve žene koje gledaju u crno nebo, čekajući zvijezdu padalicu da im ostvari želju i pruži spas, onda kada se čini da svemir šuti. Niste same“, zapisala je o predstavi autorica Emina Kovačević.

Svjetski dan pozorišta obilježavaju pozorišne kuće širom planete različitim programima, kao i čitanjem tradicionalne međunarodne poruke uoči izvođenja predstava. Međunarodnu poruku, na poziv Međunarodnog pozorišnog instituta (ITI), piše pozorišna ličnost svjetskog ugleda. Autorica ovogodišnje poruke je Samiha Ayoub, glumica iz Egipta.

Ulaz na predstavu je besplatan, uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a koja je otvorena svakim radnim danom od 10:30 do 14 sati.