Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla

Teatar kabare: U subotu predstava za djecu Aska i vuk Ive Andrića

teatar_kabare

Predstavom za djecu ”Aska i vuk” autora Ive Andrića u subotu s početkom u 12 sati nastavlja se redovan repertoarski program ‘’Subotom u Teatar kabare Tuzla’’

Teatar kabare Tuzla: U subotu predstava za djecu Aska i vuk Ive Andrića

Predstavom za djecu ”Aska i vuk” autora Ive Andrića u subotu s početkom u 12 sati nastavlja se redovan repertoarski program ‘’Subotom u Teatar kabare Tuzla’’. Predstava je nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla povodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja književnika, nobelovca Ive Andrića te je pobjednica 2. Festivala premijera. Rađena je u dramatizaciji Nijaza Alispahića, režiju potpisuje Damir Altumbabić, dok je asistent Sanela Babić.

‘’Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, bajka o ljubavi prema plesu. Ovo je bajka o borbi za život. Aska se plesom brani od opakog i strašnog vuka, plesom odgađa svoju smrt, jer umjetnost je iznad svega, pa i iznad same smrti. Umjetnost je uzvišena toliko da se i sam vuk zaigra i zapleše, i kao što kažu šumski vilenjaci: “Igrom se i ljepotom branimo i od smrti!” Zato djeco draga dodjite u teatar, volite teatar, volite umjetnost, jer se umjetnošću borimo protiv svega ružnog.’’ Riječi redatelja.

U predstavi igraju: Jasmina Ibrahimović, Marko Mirković, Marija Novaković, Damir Altumbabić, Ermin Avdić i Samed Alić.

Koreografija: Hasiba H. Mehmedović; Šminka: Adna Hasanić; Muzika: Asim Horozić i Dragan Divjak; Kostim: Šefika Hukić; Dizajn plakata: Damir Pirić; Ton i svjetlo: Ademir Omerčehajić i Nermin Brković.

Cijena ulaznice predstave za djecu u slobodnoj prodaji je 5 KM. Sve informacije i rezervacije ulaznica možete dobiti na broj telefona Teatra kabare Tuzla 035/264-733 ili na facebook stranici Teatra kabare Tuzla. Molimo cijenjenu publiku da na vrijeme preuzmu svoje rezervisane ulaznice, 60 minuta prije zakazanog termina izvođenja predstave, u suprotnom organizator ima za pravo da ih distribuira dalje prije početka predstave. Dobro nam došli.