Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Teatarski festival BiH: Glumci iz Livna odigrali predstavu “Žaba”

18/07/2017

Predstavu „Žaba“ (Mala večernja molitva) reditelja Dinka Periše odigrali su članovi Kazališne scene „Cleuna“ HKUD „Dinara“ iz Livna, u okviru 45. teatarskog festivala BiH „Fedra“.

Predstava je rađena po tekstu hrvatskog dramskog pisca Dubravka Mihanovića, a govori o ljudima koji se nalaze na margini društva i njihovoj nemogućnosti da se prilagode vremenu tranzicije.

-Ovo je priča o traženju smisla u beskrajnoj površnosti, otuđenosti i mračnim tajnama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, tako da se mnogi ljudi mogu identificirati s likovima, koji se pojavljuju na sceni – kazao je reditelj Dinko Periša koji potpisuje, također, scenografiju i muziku za predstavu.

U predstavi igraju Ivica Jozić, Dragan Keškić, Mario Mililoža i Ivan Maglica, a za šminku i frizure glumaca bila je zadužena Dajana Karaula.

Publici će se večeras predstaviti glumci Gradskog pozorišta iz Trebinja.

Oni će odigrati predstavu „Pisac porodične istorije“, za koju je režiju uradio Slobodan Marunović.

U sklopu pratećeg programa Festivala, glumci bugojanskog teatra “Fedra” odigrat će predstavu „Kontrolni”, čiju režiju potpisuje Senada Milanović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.