Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

repriza

“Ti, Ja i Štela” u utorak u Narodnom pozorištu Mostar

tii ja stela

Predstava je postavljena u okviru projekta Udruženje “Dignitet” “On my own – Neću štelu Vol II”, koji podržava Fond otvorenog društva BiH

Nakon uspješne premijere predstave “Ti, Ja i Štela“, održane 1. decembra u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače, na rasporedu je repriza predstave u Narodnom pozorištu Mostar u utorak, 13. decembra.

Druga izvedba predstava organizira se u povodu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, priopćeno je iz Udruženja “Dignitet”.

Crna komedija “Ti, Ja i Štela” na satiričan način prikazuje rješavanje problema nezaposlenosti u korumpiranom društvu. Radnja koja je isprepletena prisutnošću korupcije u društvu, prikazuje mladi par, koji opterećen egzistencijalnim problemima, krene tragati za očajnim rješenjima.

Predstava “Ti, Ja i Štela” je autorsko djelo čiju tekst i režiju potpisuje Ivo Čarapina, a u njoj igraju: Sabahudin Gluhović, Sarah Sarić, Haris Hodžić, Tea Pandža, Džejla Tanović i Ivo Čarapina, a glumci su inače mlade Mostarke i Mostarci uzrasta 18 do 26 godina.

Predstava je postavljena u okviru projekta Udruženje “Dignitet” “On my own – Neću štelu Vol II”, koji podržava Fond otvorenog društva BiH.