Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TIFBU o „Posljednjoj porodici“

18582327_1361460457273731_2192412477124065446_n

Srijeda od 20 sati na TIFBU scenu donosi teatar o porodici, zapravo „Posljednjoj porodici“, slavimo rođendan Teatra Fedre, slavimo ljubav, mir, sreću, umjetnost, postojanje i tražimo suštinu.

„Posljednja porodica“ je savremena komedija o porodici koja bezuspješno pokušava da preživi na Zemlji. Glava porodice, otac, spoznaje da je razum njihov najveći neprijatelj jer čovjeku razum služi samo da bude nerazuman i da se samouništava. Zbog pohlepe koju u njemu uzgaja kapitalizam, razuman čovjek samo računa i zbog „računa“, uz pomoć korumpiranog društva, nemilosrdno gazi preko drugih ljudi ali i samog sebe, odnosno svojih iskonskih vrijednosti.

Na TIFBU-u 22. novembra od 20 sati u Malo sali KSC Bugojnu, pogledajte predstavu Teatra FEDRA Bugojno „Posljednja Porodica“ (V. Duraković).

Kada se na jednom mjestu nađu Behka, Meša, Amela, Fare, Sretni čovjek, Policajac i Socijalna radnica prestaje komedija, a počne život, ili je obrnuto? Ako već niste provjerili, obavezno u srijedu provjerite šta je tačno.

TIFBU se trudi da ne bude pretežak zalogaj hladnog i brkatog novembra, zato, nemojte se bojati osmijeha, jer jedino uz osmijeh čovjek se ponovo rađa i iznova zbiva.

Tako se 23. novembra 1963., a vjerovatno uz osmijehe, u glavama koje su tražile neku suštinu tih godina, rodio i jedan Teatar. Ni sluteći da će živjeti i nadživjeti sve historijske prepreke ovih prostora i postojati i danas. Ime mu je Fedra.

Teatar Fedra! Ova predstava je skromni rođendanski poklon našoj publici, jer zapravo mi svoje godine slavimo darujući publiku zbog koje postojimo, izračunajte sami koliko…