"San i ludilo"

“Tin Ujević” gostuje u Mostaru

tinujević

Ovaj program posveta je Tinu i njegovom velikom interpretu Arsenu Dediću te Tonku Maroeviću u kome je Teatar poezije uvijek imao sjajnog zagovornika

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u četvrtak, 18. novembra, gostuje Teatar poezije s predstavom “Tin Ujević – San i ludilo” koja je građena udjelom glumačkog umijeća, glazbe i filma.

U ovom posebnom kazališnom događaju sudjeluju Goran Matović, Sara Renar i Irena Šekez Sestrić.

Sudionici scenskog kolaža “San i ludilo” rekapituliraju dramu velikog hrvatskog pjesnika i boema Tina Ujevića. U novom izdanju predstave, u povodu 130. godišnjice Ujevićeva rođenja, nakon Arsena koji je s Matovićem preko 35 godina gradio živi portret Tina Ujevića pojavljuje se Sara Renar koja svojom glazbom i pjevom nastavlja i Arsena i Tina. Irena Šekez Sestrić govori Ujevićeve nadrealističke proze te obogaćuje ovaj kazališni događaj, naveli su iz Kosače.

U scenskom kolažu San i ludilo umjetnici obnavljaju magični govor velikog Tina.

Ovaj program posveta je Tinu i njegovom velikom interpretu Arsenu Dediću te Tonku Maroeviću u kome je Teatar poezije uvijek imao sjajnog zagovornika.

Scenska montaža “San i ludilo” izraz je odanosti pjesniku. U cjelovitoj viziji zrcali se lucidno i ispaćeno lice neumrlog Tina koji u svakom vremenu traži i nalazi novu publiku, stoji u priopćenju.