Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Tradicionalna izložba rukotvorina povodom obilježavanja Dana Općine Stari Grad

0305_radovi_stari_grad

Radi se o izložbi unikatnih proizvoda izrađenih u različitim tehnikama veza, slikanja na svili, drvetu, foliji, kaligrafskim radovima, bižuteriji i drugom

U Kuršumli medresi – Hanikah u subotu, 4. maja bit će otvorena tradicionalna izložba rukotvorina, povodom obilježavanja Dana Općine Stari Grad Sarajevo.

Radi se o izložbi unikatnih proizvoda izrađenih u različitim tehnikama veza, slikanja na svili, drvetu, foliji, kaligrafskim radovima, bižuteriji i drugom.

– Unikatni proizvodi koji će biti izloženi nastali su u radionicama Kulturno edukativnog centra ‘Konya Laleleri-Lale Konye’ u kojima se polaznice obučavaju različitim umjetničkim tehnikama izrade ukrasnih predmeta i modnih detalja – kazala je Feni predsjednica Udruženja “Konya Laleleri-Lale Konye” Nevresa Ahatović.

Dodala je sa se izložba održava u saradnji s Općinom Stari Grad i Općinom Selcuk iz grada Konye iz Turske.

– Radi se o tradicionalnoj izložbi koja se održava 12. put. Posjetioci će moći vidjeti mnogo različitih rukotvorina kao što su razne vrste vezova, nakit, oslikavanje na drvetu raznim tehnikama, različitih vrlo neobičnih tehnika – kazala je Ahatović.

Izložba će biti otvorena do 9. maja, u terminu od 11 do 18 sati.