Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tradicionalna izložba ULUBiH “Mali format” 26. decembra

Muhamed Ćeif

Otvaranje izložbe “Mali format 2017” bit će upriličeno u utorak, 26. decembra sa početkom u 19 sati u galeriji “Roman Petrović”.

Tom prilikom publici će se prezentirati recentni radovi istaknutih umjetnika, članova Udruženja, uz prigodan koktel i druženje sa umjetnicima.

Istog dana od 17 sati bit će upriličen i doček za predstavnike printanih i elektronskih medija sa ciljem adekvatnijeg i kvalitetnijeg upoznavanja sa radovima i autorima – u svrhu slojevitijeg informisanja.

“Ovom prilikom je nužno napomenuti da ULUBIH slavi svojevrsni jubilej (70. godišnjicu postojanja Udruženja) te i u tom smislu smatramo da je ovako osmišljeno druženje u funkciji sadržajnijeg doživljaja značenja našeg postojanja ali i manifestacija kojima se prezentiramo”, kažu organizatori.

Kao i svake godine, na otvorenju izložbe “Mali format” bit će proglašen i pobjednik / Laureat ove prestižne i tradicionalne likovne smotre. Predstavnici medija će ovom prigodom biti upoznati i sa okvirnim planovima ULUBIH-a koji bi trebali rezultirati afirmativnom i vjerodostojnom predstavom o suštini djelovanja i postojanja ove krovne institucije bosanskohercegovačkih likovnih stvaralaca.