Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MFF

Treći dan Mediteran Film Festivala snažne priče i domaći autori

27082115R (1)

Ulaz na sve projekcije je besplatan

Dokumentarci iz progama “U Fokusu” odličan su uvod u treći dan Mediteran Film Festivala, a projekcije počinju već od 15 sati u dvorani kina “Borak”.

“3 logična izlaza”, libanonskog redatelja Mahdi Fleifela otvaraju program u konkurenciji, a od 17 sati na programu su i film talijanskih redatelja Antonia Spana “Amuka – Buđenje kongoanskih farmera” i Giulia Tonincellia “Glup, naivan i sretan”.

Konkurencija donosi i dokumentarac “Posljednja vrpca iz Bosne”, španjolskog redatelja Alberta Sole, te talijanske redatelja Federica Cammarata “Salvo” i Michelu Pennetta “Moje tijelo”.

Od 23 sata u programu si i “Obrad”, redatelja Branislava Milatovića iz Crne Gore i “Plima crvenog mjeseca”, španjolca Loisa Patina.

MFF Fora donosi dugoočekivani nastavak hita kuće Warner Bros iz 1996. i NBA zvijezde Michaela Jordana, u kojem njegov nasljednik LeBron James upada u animirani “Looney Tunes” film i okuplja crtanu ekipu da odigra košarkašku utakmicu i spasi svog sina. Film “Space Jam: Nova Legenda” bit će prikazan u 19. 30 sati na Otvorenom kinu.

Hrabar i društveno angažirani dokumentarac “Kolektiv”, kojeg kritika svrstava u Novi val rumunjske kinematografije, Mediteran Film Festival prikazuje u partnerstvu s mrežom HBO Adria.

Priča redatelja Alexandera Nanaua, o razotkrivanju korpucije unutar zdravstvenog sustava u Rumunjskoj, predstavlja kritiku i sliku ne baš sjajnog društva i državnog sustava uopće. Na programu Otvorenog filma ljubitelji snažnih priča mogu ga pogledati u 21 sat.

Treću večer naglasak je i na Domaćim autorima. Tomislav Bubalo i Zdenko Jurilj donose nam kratki dokumentarac “Zatvoreno”.

Film je snimljen u Hercegovini, a prikazuje vrijeme od prvog do posljednjeg vala koronavirusa, kada je virus ovu regiju, kao i ostale dijelove svijeta, zatvorio.

Rađen je u produkciji širokobriješke kuće Kadar, a premijerno će biti prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu u programu BH FILM.

Podsjećamo, 22. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, trajat će do subote 28. kolovoza u Širokom Brijegu.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, priopćili su organizatori.

mff