Kultura

5. jula

“Trg ratnika” zatvara sezonu Narodnog pozorišta Mostar

01/07/2019

Predstava "Trg ratnika", kojom će mostarska teatarska kuća zatvoriti iznimno uspješnu sezonu, intimna je drama o ratnom stradanju ispričana kroz vizuru dvoje djece, ujedno i naratora koje igraju Belma Lizde Kurt i Mario Drmać

Nagrađivana predstava Nicka Wooda “Trg ratnika”, u režiji Dine Mustafića, bit će izvedena u okviru manifestacije “Mostarsko ljeto 2019” u petak, 5. jula , u Narodnom pozorištu Mostar (NPM) s početkom u 20 sati.

Predstava “Trg ratnika”, kojom će mostarska teatarska kuća zatvoriti iznimno uspješnu sezonu, intimna je drama o ratnom stradanju ispričana kroz vizuru dvoje djece, ujedno i naratora koje igraju Belma Lizde Kurt i Mario Drmać.

“U ovoj drami Nick Wood nam umjesto ‘skice rata’ nudi nevjerojatno precizan portret žrtava i tjera nas da ismijemo svoje osobno (ne)znanje i da iznova provjerimo onu definiciju ‘rat je sukob dvije ili više zaraćenih strana’. Woodovi likovi su djeca i u tu naivnu definiciju nikako se ne uklapaju. Oni su žrtve, a njihovo stradanje je ‘proces’, a ne tek nesretan i prolazan trenutak”, navodi se u priopćenju Narodnog pozorišta Mostar.

Glumica Belma Lizde Kurt kazala je kako Trg ratnika nije potrebna u ovom trenutku samo zbog aktualne izbjegličke krize, već i zbog globalne krize ljudskosti u koju smo, kako kaže, zapeli.

Drugi glumac u “Trgu ratnika” Mario Drmać istaknuo je važnost predstave jer ona, po njegovim riječima, vraća vjeru u profesionalnu kazališnu etiku koja glumcu omogućuje da se izrazi u minimalističkoj kazališnoj okolini.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.