Tri nagrade Festivala ‘Dani Jurislava Korenića’ za predstavu “Jami distrikt”

nagrade

Međunarodni teatarski festival “Dani Jurislava Korenića” završen je u subotu navečer uručenjem nagrada najboljima u nekoliko kategorija.

Nagrada “Žan Marolt” za najboljeg glumca pripala je Marku Petriću za ulogu Tesle u predstavi “Tesla anonimus” Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Hrvatske, najbolje glumice su Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković za uloge u predstavi “Jami distrikt” Kokana Mladenovića.

Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Kokanu Mladenoviću za predstavu “Jami distrikt”. Nagrada za najbolji tekst pripada Mati Matišiću za predstavu “Sinovi umiru prvi” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Nagrada “Jurislav Korenić” za najbolju predstavu u cjelini dodijeljena je predstavi “Jami distrikt”. Specijalna nagrada lista “Dnevni avaz” za najbolju predstavu pripala je predstavi “Knjiga mojih života” u režiji Sabrine Begović – Ćorić, po knjizi Aleksandra Hemona uz dramatizaciju Džejne Avdić.

U okviru programa svečanog zatvaranja festivala upriličenog u Kamernom teatru 55 nastupio je i hor “Alegro”.

Međunarodni teatarski festival “Dani Jurislava Korenića” već drugu godinu odaje počast velikom čovjeku koji je dao značajan doprinos kulturnoj sceni BiH, osnivaču Kamernog teatra 55. Festival je počeo 16. decembra, a okupio je najznačajnija pozorišta iz država bivše Jugoslavije.