Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trinaesti dani mladih Tuzle donose predstave i film “Ruža”

dani_mladih_tuzla

Manifestacija Dani mladih Tuzle, njeno trinaesto izdanje u organizaciji Udruženja “Mladi Tuzle” i Pozorišta mladih Tuzle povodom rođendana Udruženja, počet će danas, a trajati do 15. aprila pod motom “Mi smo ono što neprestano činimo”.

Predsjednik Udruženja “Mladi Tuzle” Adnan Mujkić kazao je da ovo udruženje nastoji svake godine kreirati program u kojem su zastupljeni raznovrsni sadržaji i tematike za različite uzraste, naglasivši da je ove godine prvi put u program uvrštena i premijera filma “Ruža”, kojim će biti završena ova manifestacija.

Po njegovim riječima, akcent je stavljen i na upis djece i mladih u dramski studio, jer je to projekt koji se realizira svake godine, a polaznici tokom godine prave program za nove dane mladih.

Najavio je premijeru predstave “Hoću kući”, koja govori o beskućnicima i za koju kaže, da je drugačija od svega što su radili dosad, te predstave “Šetnja za zaborav” koja govori o djeci oboljeloj od leukemije, a pripremili su je učenici završnih razreda osnovnih škola.

Napomenuo je da će osim ovih predstava biti izveden i komad za odrasle “Bračna igra”, rađen u koprodukciji s Teatrom kabare Tuzla, a predviđeni su i prateći sadržaji poput raznih promocija po školama, ulicama i trgovima.

Članica Udruženja “Mladi Tuzle” Amila Beširević istakla je da je film “Ruža” rađen po adaptaciji istoimenog romana Nure Bazdulj Hubijar, koji je obavezna lektira u osnovnim školama, dodavši da je film rađen od novembra prethodne godine, a sniman u Gradu Tuzla.

Premijera tog filma bit će upriličena 6. aprila u kinu Cinestar Tuzla, a podržali su ga Grad Tuzla, Fondacija Tuzlanske zajednice i Omladinska banka Tuzla.

Premijera predstave “Šetnja za zaborav”, namijenjene djeci iznad deset godina, bit će upriličena 20. i 21 .marta na sceni Teatra kabare Tuzla, dok će premijerno izvođenje predstava “Hoću kući”, namijenjena mladima iznad 12 godina, imati 5. marta na sceni BKC-a TK-a.