Kultura

glumački performans

Turistička zajednica KS 28. juna obilježava godišnjicu Sarajevskog atentata

25/06/2021

Akademski glumci Fatima Kazazić, Deni Mešić i Filip Radovanović, u vjerodostojnim replikama kostima iz tog vremena, bit će u ponedjeljak, 28. juna od 11.00 do 13.00 sati na autentičnoj lokaciji sarajevskog atentata

Turistička zajednica Kantona Sarajevo organizuje simbolično obilježavanje godišnjice događaja koji je u historiji poznat pod nazivom Sarajevski atentat, a koji je Sarajevo 28. juna 1914. godine smjestio u sami centar svjetskih dešavanja, kada je u blizini Latinske ćuprije ispaljen sudbonosni hitac koji će indirektno postati povod za početak Prvog svjetskog rata.

Građani Kantona Sarajevo, domaći i strani turisti imat će priliku prisustvovati glumačkom performansu sa historijskim ličnostima iz austrougarskog vremenskog perioda (nadvojvoda Franz Ferdinand, Sophie Chotek i Gavrilo Princip), fotografisati se, dijeliti i slati fotografije putem društvenih mreža, te razgovarati sa glumcima.

Akademski glumci Fatima Kazazić, Deni Mešić i Filip Radovanović, u vjerodostojnim replikama kostima iz tog vremena, bit će u ponedjeljak, 28. juna od 11.00 do 13.00 sati na autentičnoj lokaciji sarajevskog atentata.

Ulaz u Muzej Sarajevo 1878-1918 bit će slobodan za sve posjetitelje, saopćeno je iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.