Kultura

Planirano 14 stajališta

U Banjoj Luci pokretna biblioteka na 14 lokacija u gradu i selima

08/02/2019

Ambasadorica Slovenije u BiH Zorica Bokinac je naglasila da je Bibliobus donacija biblioteke iz Kopra

U Banjoj Luci je počela s radom pokretna biblioteka, tzv. Bibliobus, koji će omogućiti da bogati književni fond od 6.000 popularnih naslova bude dostupan čitaocima na širem gradskom i prigradskom području.

Ambasadorica Slovenije u BiH Zorica Bokinac je naglasila da je Bibliobus donacija biblioteke iz Kopra.

Posebna pažnja posvećena je potrebama djece i mladih, pa je i bibliotečki fond pažljivo odabran. Osim lektire, na policama Bibliobusa našli su se najnoviji naslovi popularne književnosti za djecu i tinejdžere, veliki izbor stripova, te popularni časopisi za mlade.

Direktorica Narodne i univerzitetske biblioteke RS Ljiljana Petrović-Zečić, koja provodi taj program, precizirala je da će Bibliobus obilaziti banjalučka naselja, kao i mjesta u okolini, čiji stanovnici nemaju biblioteku u svojim mjestima.

– Planirano je 14 stajališta, raspoređenih po naseljima – navela je ona.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, koji je prisustvovao promociji Bibliobusa, naglasio je da time obezbjeđen još jedan sadržaj iz oblasti kulture, u okviru novousvojene Strategije razvoja kulture.

– Jedan od ključnih strateških ciljeva je upravo decentralizacija kulture, što podrazumijeva širenje kulturnih sadržaja na čitavom području grada, uz intenzivniju dostupnost i na prigradskom i seoskom području – naglasio je Radojičić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.