U BKC-u Živinice svečano otvoren 17. festival srednjoškolskog teatra BiH

slika 2

Prvu predstavu izveli su živinički gimnazijalci “Hoće l’ neko kafu”, Adija Glavinića, a čast da Festival proglasi otvorenim pripala je općinskom načelniku Živinica Samiru Kamenjakoviću, koji je učesnicima poželio puno uspjeha tokom svih dana trajanja ove lijepe kulturne manifestacije.

Direktor BKC Elmir Krivalić je istakao značaj ove kulturne manifestacije, koja je okipla mlade stvaraoce iz cijele BiH:

“Tokom trajanja Festivala vidjet ćemo više od 200 mladih glumaca iz Banja Luke, Mostara, Zenice, Jajca, Tuzle i drugih BH gradova. Mladi će posredstvom pozorišnih predstava imati priliku razmijeniti iskustva i stečena znanja, tako da će im sigurno festivalski dani ostati u trajnijem sjećanju”.

Sead Đulić-predsjednik Centra za dramski odgoj iz Mostara, zadovoljan je uslovima za održavanje kulturne manifestacije mladih:

“Hvala Živinicama što su se prihvatile domaćinstva i što su obezbijeđeni svi uslovi za kvalitetno predstvaljanje stvaralaštva mladih. Ovakvi festivali su važni da se mladi ljudi druže i posvete konkretnim događajima, kao što je kulturno stvaralaštvo na “daskama koje život znače”. Znatiželja kakava je moguća na ovakvim predstavama sigurno je ono što će oni s radošću prihvatiti”.

Festival će trajati do petka, kada će bi uručene nagrade najboljima, po odluci stručnog žirija kojeg čine: Kemal Bašić, pozorišni kritičar, Adnan Mujkić, magistar umjetnosti i Dražen Pavlović, magistar umjetnosti.