Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

autora Muhameda Žere

U Bošnjačkom institutu promocija knjige o sevdalinci

211005_sevdalinke_3

Knjiga je nastala u saradnji s mnogobrojnim muzičarima, a prve pjesme zapisane su još u ratnim godinama. Nakon prva tri izdanja u kojima je obrađeno ukupno 430 pjesama, ova knjiga donosi skoro stotinu novih tekstova pjesama i notnih zapisa

Knjiga “Sevdalinka – 505 pjesama sa notnim zapisom” autora Muhameda Žere, privrednika i strastvenog zaljubljenika u sevdah, bit će promovirana večeras u Bošnjačkom institutu u Sarajevu.

Knjiga je nastala u saradnji s mnogobrojnim muzičarima, a prve pjesme zapisane su još u ratnim godinama. Nakon prva tri izdanja u kojima je obrađeno ukupno 430 pjesama, ova knjiga donosi skoro stotinu novih tekstova pjesama i notnih zapisa.

– Nije iznenađujuće što je strast Muhameda Žere prema sevdalinci snažna. On pripada poslovnom svijetu, a sevdalinka je jedna vrsta duševnog azila, gdje i on nalazi odmor. Ne znam ni koliko smo sati razgovarali o ovoj knjizi, ovdje nije bilo nikakvog improviziranja, kako bi sve ostalo izvorno. Sevdalinka je prostor najrazličitijih percepcija. Ona je svojevrsna povijest Bosne – rekao je o knjizi Hadžem Hajdarević, bosanskohercegovački književnik.

Promocija će biti održana u sali Bošnjačkog instituta.

Organizatori napominju da je broj mjesta ograničen te da će se tokom promocije poštovati sve mjere opreza.