Kultura

autora Huseina Šljive

U Bugojnu otvorena izložba “Ajvatovica kroz foto-objektiv”

24/06/2020

Husein Šljivo je rođen u Prozoru 1977., a već godinama živi i radi u Bugojnu. Trenutno je zaposlen kao nastavnik u nekoliko osnovnih i srednjih škola

Izložba “Ajvatovica kroz foto-objektiv” profesora likovne kulture i grafičara Huseina Šljive otvorena je sinoć u holu KSC-a Bugojno, u okviru ovogodišnjih 510. “Dana Ajvatovice“.

-Svi koji se bave fotografijom znaju da je samo područje Ajvatovice veoma inspirativno, kao i njeni učesnici koji dolaze iz svih dijelova svijeta. Uvijek se nađe neki detalj interesantniji od drugih, primjerice bajraktar u tradicionalnoj narodnoj nošnji, ljudi na čijim se licima osjeti radost dok prolaze Ajvaz-dedinom stijenom, konji okićeni najljepšim ukrasima … – kazao je Feni autor ove zanimljive izložbe.

Dodaje da je ovom prilikom izložio četrdeset fotografija koje su nastale u zadnjih desetak godina njegove posjete najvećem muslimanskom dovištu u Evropi i događajima koji su organizirani u okviru ove manifestacije.

Husein Šljivo je rođen u Prozoru 1977., a već godinama živi i radi u Bugojnu. Trenutno je zaposlen kao nastavnik u nekoliko osnovnih i srednjih škola.

Do sada je imao deset samostalnih izložbi u Bugojnu, Prozoru-Rami, Tuzli, Sarajevu, Travniku, Gornjem Vakufu-Uskoplju, te Kostajnici (Hrvatska) i Beogradu (Srbija).

Član je više likovnih udruženja, učesnik mnogih foto-kolonija i kolektivnih izložbi u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, te dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.