Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Centar za edukaciju mladih

U centralnoj Bosni počinje realizacija projekta “Ujedinjeni u različitosti”

cem

Kroz interaktivne radionice, mladi iz centralne Bosne će se upoznati s kulturno-povijesnim naslijeđem općina Srednjobosanskog kantona (SBK), a imat će priliku i predstaviti svoju općinu mladima iz drugih gradova

Centar za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika započinje realizaciju projekta “Ujedinjeni u različitosti” (“United in Diversity”), koji će obuhvatiti 11 općina, a bit će posvećen edukaciji mladih o bogatom kulturno-povijesnom naslijeđu središnje Bosne.

Kroz interaktivne radionice, mladi iz centralne Bosne će se upoznati s kulturno-povijesnim naslijeđem općina Srednjobosanskog kantona (SBK), a imat će priliku i predstaviti svoju općinu mladima iz drugih gradova.

Nakon edukacije, polaznici će imati zadatak pripremiti kreativnu prezentaciju svoje općine i predstaviti je na Sajmu općina SBK-a, koji će biti organiziran u tvrđavi Stari grad u Travniku, u maju 2020. godine.

Vrijednost projekta prepoznalo je i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK-a, kao i općine u kojima se projekt realizira.

Projektne aktivnosti odvijat će se u srednjim školama u Bugojnu, Busovači, Donjem Vakufu, Fojnici, Gornjem Vakufu/Uskoplju, Jajcu, Kiseljaku, Kreševu, Novom Travniku, Travniku i Vitezu.

Projekt je financiran grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (SAD).