Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U režiji Lajle Kaikčije

U četvrtak predstava “Pukotina” na sceni Zeničkog pozorišta

01 (1)

Predstava tematizira položaj žena u posttranzicijskom društvu, njen odnos unutar porodice, društva, situacije u kojima se svakodnevno susreće sa svim onim ulogama koje kao žena ima

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u četvrtak, 3. decembra u 19.30 sati bit će izvedena predstava „Pukotina“ u režiji Lajle Kaikčije.

Ova predstava je učeštvovala na pet pozorišnih festivala i to na: TKT Festu u Tuzli 2015, na JoakimFestu u Kragujevcu, na 18. festivalu scenskih umjetnosti „Bihaćko ljeto“ 2016., na Maglajskom studentskom ljetu i na Festivalu glumca u Konjicu 2020. Pored festivalskih učešća, Bosansko narodno pozorište Zenica je sa istom predstavom ostvarilo značajan broj gostovanja u zemlji i regionu.

U predstavi „Pukotina“ igraju: Uranela Agić, Lana Delić, Snežana Vidović, Sabina Kulenović i Faketa Salihbegović-Avdagić, koje igraju sve scene i sve likove – ženske i muške, stare i mlade, pa čak i djecu predškolskog uzrasta. Osim toga, izvršavaju i brojne druge glumačke zadatke i funkcije u predstavi: od promjena scenografskih elemenata, do proizvođenja onomatopejičnih zvukova u „sceni tuširanja“, „sceni rađanja“ itd. Predstava tematizira položaj žena u posttranzicijskom društvu, njen odnos unutar porodice, društva, situacije u kojima se svakodnevno susreće sa svim onim ulogama koje kao žena ima – supruga, sestra, majka, zaposlena žena…

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica odvijaju se u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama.