Kultura

Sarajevo

U Domu mladih Skenderija premijera predstave ‘Svi Marš na Ples’ u 8. maja

05/05/2021

Premijera predstave "Svi Marš na Ples" bit će održana 8. maja u 18.00 sati u Domu mladih Skenderija, gdje će simbolički obilježiti i historijsko mjesto gde su sve poznate ex-Yu rock grupe nastupale, među kojima i 'Bijelo Dugme'

Inspirirani vječitom muzikom benda ‘Bijelo Dugme’ Udruženje “Živimo Balet” radi na plesnom projektu “Svi Marš na Ples” u koreografiji Igora Kirova i dramaturgiji Gorana Golovka.

Projekt se realizira u saradnji sa međunarodnim partnerima Festivalom Velenje iz Slovenije, kao i uz podršku Doma mladih Skenderija, u sklopu plesne platforme Balkan Dance Project.

Premijera predstave “Svi Marš na Ples” bit će održana 8. maja u 18.00 sati u Domu mladih Skenderija, gdje će simbolički obilježiti i historijsko mjesto gde su sve poznate ex-Yu rock grupe nastupale, među kojima i ‘Bijelo Dugme’.

Organizatori napominju da će ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala prisustvovati određeni broj publike, u suprotnom, premijera će biti odigrana bez publike.

Izvršni producent predstave je Nataša Hajdarević ispred Udruženja “Živimo balet” iz Sarajeva.

Balkan Dance Project je međunarodna plesna platforma koja okuplja mlade, uspešne i perspektivne koreografe, plesače i stvaraoce iz zapadnog Balkana u namjeri da ojača, spoji i poveže plesnu scenu regiona.

Ova platforma povezuje zemlje sa jedinstvenim kulturnim identitetom i prenosi njihove ideje kroz univerzalni jezik plesa, muzike i pozorišta. Na web stranici može se pronaći više informacija o ovoj platformi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.